"This week a Chilean red with a distinctly French character. Lapostolle Cuvée Alexandre Merlot 2014 - vanilla, plum,… https://t.co/QjmTC1DvyH"
"The countdown to New Year has begun...and what better way to celebrate than by opening a bottle of bubbly. Bestheim… https://t.co/SHF2PpErxk"
"Red wine for Christmas? Look no further than this great Pinot Noir from Australia's Yarra Valley. Red berries, live… https://t.co/5dnU6XYuag"
"The Cockerel's Tail - not Shakespeare, not Chaucer but a full-bodied red blend from Portugal's Algarve. Dark fruit,… https://t.co/WKZsVW7QyY"
"What do Austria's National Library and Grafenegg castle have in common? They're both devoted to fine wine! Check ou… https://t.co/JMYovD5QC4"

Tonyn tavoitteet

2.03.2011

Politiikassa on tiedettävä, mihin uskoo, seistävä oman arvomaailmansa takana ja tehtävä työtä muutoksen aikaansaamiseksi. Koko poliittisen urani ajan minua ovat ohjanneet arvot, jotka omaksuin jo nuorena – sosiaalinen oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja kansainvälinen solidaarisuus. Näin vaalien alla on aika tuoda esiin tavoitteet, joihin olen sitoutunut.


Reilumpi Suomi.

Tuloeroja on kavennettava ja huolehdittava, ettei mikään väestöryhmä vieraannu yhteiskunnasta. Siinä veropolitiikka on keskeisessä roolissa. Ei ole enää varaa suurituloisten veronalennuksiin. Verotuksen painopisteen siirtäminen progressiivisesta kohti arvonlisäveron ja energiaveron kaltaista tasaveroa on pysäytettävä. Pääomaveron korottaminen 28 prosentista 30 prosenttiin on hyvä alku. Budjettivajetta ei pidä rahoittaa velanotolla, tarvitaan uusia työpaikkoja, innovaatioita ja satsauksia vihreään infrastruktuuriin. Harmaa talous on kitkettävä lujalla kädellä.


Parempi huominen.

Parin viime vuosikymmenen rakennemuutos jatkuu, suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle. Paikallishallintoa tulee nykyaikaistaa, johtoporrasta keventää. Perusterveydenhoito tarvitsee kokonaan uutta ajattelumallia ja perhelääkärijärjestelmän käyttöönottoa. Ruotsin ja Britannian mukaisesti hoito- ja lääkekustannusten maksukatto on pidettävä matalana. Terveydenhoidon rahoitusjärjestelmä on uudistettava, yksityisille lääkärifirmoille maksettavaa tukea vähennettävä. Opiskelusta työelämään siirtymistä tulee nopeuttaa ja kannustaa ihmisiä jatkamaan työssään yli nykyisen eläkeiän.


Kestävä kasvu.

Kestävä kasvu tulee todennäköisesti olemaan asiantuntijavetoista ja suomalaisiin luonnonvaroihin perustuvaa. Jalostusastetta tulee kuitenkin nostaa: viedään valmiita tuotteita, ei raaka-aineita. Innovaatiotoiminta ei saa rajoittua teknologiaan vaan ulottaa etenkin hyvinvointipalveluihin ja luoville aloille. Suomalainen design tulee palauttaa sille kuuluvaan arvoonsa. Kulttuuri pitäisi nähdä hyvinvoinnin lähteenä ja seudullisesti merkittävänä menestystekijänä. Kansainvälisyys on Suomen tulevaisuuden avain: se vaatii suvaitsevaa ja ennakkoluulotonta asennetta muiden kulttuurien edustajia kohtaan – palvelusektori ja korkeakoulumme tarvitsevat heitä.